Laser added for engraving

To be able to add serial numbers and decorations to my guitars and other products, I’ve installed a laser to my CNC milling machine. In the picture, the result of trying out a font for the marking on the back of the guitar neck is pictured. I’m happy with the accuracy. The lines are really sharp, which makes tiny details possible. With the accurate positioning of my CNC system, I can also create thicker lines, or fill areas by burning lines next to each other.

 

I like to be liked.

2 Comments

 1. Hoi Sies,
  Gaaf hoor! Maar nu wil ik ook zoiets!
  Zou je mij info willen geven welke lazer je gebruikt hebt en hoe je die aan je CNC machine gekoppeld hebt?

  Groetjes,
  Hans Geerdink

  • Hoi Hans,

   Ik heb een goedkope laser uit China besteld en een constructie gemaakt met 3 kogels en 3 v-groeven om deze statisch bepaald, reproduceerbaar aan mijn freeshouder te kunnen bevestigen. De laser stuur ik aan via de aux-uitgang van mijn CNC controller, met daartussen een solid state relais.
   Het geeft mij de kwaliteit die ik nodig heb. Qua veiligheid laat het te wensen over, maar omdat ik de enige ben die in mijn werkruimte komt en ik weet hoe ik er mee om moet gaan durf ik het aan. Ik weet niet of ik het anderen zou aanbevelen.

   Je bent welkom om het in actie te zien als je een keer in de buurt van Eindhoven bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*